2012-09-04

Solen sken men det var bara + 5 grader...

Tänker på alla älgjägarna måste vara ett perfekt väder för jakt. Har haft en tid som jägarhustru när Svenne jagade älg i Fredrika, 1987-1995, han sköt även några älgar själv. Då fick vi hjärtat som vi lämnade in för rökning, vi var så rädda om det att vi nästan inte tordes äta av det....
----när skall vi äta av det rökta hjärtat????
Det var tider, vi styckade det själva, det gick väl si så där, det blev iallafall en hel del köttfärs................

6 kommentarer:

  1. oj vad olika saker man kan äta,,,Jag ser fram emot Nättingen jag fått hemskickat från dig.Tack !
    Rökt hjärta låter sådär,är säkert gott åxo, var det gott?
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rökt hjärta var gott i tunna skivor. Lycka till med nättingen glöm inte att den skall sjuda i ca 10 - 15 min.

      Radera
  2. + 5 grader? Nu närmar det sig....... Jag vill inte!!!
    På torsdag är jag bortbjuden på middag. Det blir älg men förmodligen inte rökt hjärta. :)

    SvaraRadera
  3. Jag är mitt i förberedelserna till älgjakten.
    När "guben" snickrar älgtorn och röjer sly,
    så kokar jag lingonsylt!!!!!
    Hur har du det med saltad tunga???
    För att inte tala om vardagsmaten.
    Pörsa.
    Toppen att ha och ta fram, när man har bråttom.
    Med inlagda rödbetor -gott -fast det inte är festmat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, just det ja saltad tunga har jag också gjort några gånger, gott att ha som pålägg. Ibland blev den bra ibland sådär...
      Köttsoppan är bl.a. det jag tycker bäst om, med klimp i, den där klimpen som man gör med mjöl,vatten och ägg, tror den är väldigt norrländskt, eller

      Radera
  4. Det är klart jag gör klimp !!!!

    SvaraRadera

Dags att börja skriva igen...

Så här såg det ut igår, tråkigt att vakna upp med detta utanför fönstret.. Gjorde en jättegod räkmacka igår till lunch, tack v...