2015-12-03

Jennies chokladfabrik besökte oss i Aktiva seniorer igår, mycket intressant

Maud Olofsson invigde chokladfabriken på Västerslätt i Umeå den 14 oktober vilket betydde att Jenny Bergs dröm att tillverka högkvalitativ choklad på hemmaplan nu är verklighet. Jenny startade sin resa 1993 då hon åkte till England för att sommarjobba på chokladfabriken John Bull. Med på resorna hem fanns varje sommar 20 kilo Belcolade chokladpellets som sedan hamnade i en garderob i Jennys lilla etta på Mariehem. Där allt började.
   2006 mötte hon Pierrick Chourard från Frankrike, grundaren till den högkvalitativa chokladen Vintage Plantation, som kom att förändra hennes syn på choklad för alltid och två år senare hittade Jenny sitt eget kakaokooperativ i Peru att samarbeta med.
    Det blev den första stora kakaoimporten från Sydamerika och Jenny kunde fortsätta utveckla sitt företag Theobroma Tastings, som direkt översatt betyder "Gudarnas födaprovning".

Vi fick förutom att höra henne berätta om sin chokladfabrik, smaka på hennes choklad.
Klicka på Theobroma Tastings så får du reda på mera om hennes företag.

4 kommentarer:

 1. Intressant!! Choklad är ju både gott och nyttigt. Men då ska det vara fiiiin choklad. Sån som ni fick smaka på.

  SvaraRadera
 2. Så spännande! Choklad är en hel vetenskap har jag förstått, särskilt efter att ha besökt en chokladbutik i min förra stad och här i Umeå. Dessa butiksägare är så entusiastiska och kan berätta så mycket.

  SvaraRadera
 3. Så kul att de hittar på något varje gång på pensionärsträffen! Bäst av allt, är att du delar så vi också lär oss. Mjölkprotein allergiker kan också äta riktig mörk choklad, det har jag lärt mig på jobbet att det är det bästa att bjuda på så alla kan äta.

  SvaraRadera
 4. Hoppas det smakade gott också. Ibland kan jag tycka att choklad nästan är lite bitter.

  SvaraRadera