2009-09-07

Nu är det nätting-dags

Ikväll skall vi äta nätting, jag riktigt längtar, tittade efter på internet om det fanns något recept, jag vet ju hur jag vill ha den, stekt länge i små bitar i ganska mycket smör, sen skall den koka i rikligt med gräddmjölk ca 15 min så det blir en härlig smaklig sås, igentligen är den nästan godas så med stekt korv till.

Iallafall recept på internet men det var inte mycket att hurra för, där var inte ens nättingen rökt, usch, det verkade inte gott, förstår människor som har ätit nätting så att de inte tyckte det var någon höjdare, den skall naturligtvis vara rökt.

Solen skiner och än kan man hänga tvätt ute, otroligt för det är ju ändå september och i Norrland.

1 kommentar:

  1. Nätting skall tillagas på följande vis, klipp ca två cm bitar alt skall med stjärt och huvud.

    Stek till dom sväller upp och häll på riktigt grädde, om du är snål tillsätt vanlig mjölk blandat med grädde.

    Sjud och rör om försiktigt till dess att du får en brun sås, koka INTE.

    Servera med mandelpotatis och tunnbröd dock ej Småbränna, det måste vara Berghems tunnbröd från Umebagarn i Umeå, lämplig dryck är Svensk Carnegie Porter.

    En del barbarer serverar nättingen med lingonsylt och dricker vitt vin till.

    SvaraRadera

Dags att börja skriva igen...

Så här såg det ut igår, tråkigt att vakna upp med detta utanför fönstret.. Gjorde en jättegod räkmacka igår till lunch, tack v...